WHATSAPP İHBAR HATTI
Canlı Yayın Bant-1

Yaban domuzuyla mücadele

Dünya 20.05.2026 - 19:16, Güncelleme: 20.05.2026 - 19:16
 

Yaban domuzuyla mücadele

Çiftçiyi mağdur eden domuz istilasının önüne geçmek için kontrollü sürek avları devam ediyor
Tarım arazilerinde büyük zarara yol açan yaban domuzlarıyla mücadele sürüyor.  Bu kapsamda ilk 4 aylık dönemde 7  sürek avıdna toplam 61 yaban domuzu vuruldu. Av turizmi kapsamında da 87 yaban domuzu avlandı.    Isparta’da tarzım arazilerine zarar veren , çiftçinin mahsulünü tüketen yaban  domuzlarına karşı mücadele sürüyor. Hatırlanacağı üzere , İl Genel Meclisi’nde  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe kaymakamlıkları ve İl Özel İdaresi koordinasyonunda ortak bir çalışma yürütülmesini kapsayan protokol kapsamında, avlanan her domuz kuyruğu başına 500 ila 750 TL ödeme yapılması kararlaştırılmıştı. Yaban domuzlarının verdiği zararın önüne geçilmesi amacıyla  yılın ilk 4 ayında 7 sürek avı gerçekleştirildi. Bu organizasyonlarda  61 yaban domuzu etkisiz hale getirildi Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, sadece sürek avı değil, av turizmi kapsamında da domuz avı organize edildiğini ve gelir sağlandığını söyledi Çiftçilerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen yaban domuzu istilasının önüne geçmek için ilimizde mücadelenin devam edeceği belirtildi.  
Çiftçiyi mağdur eden domuz istilasının önüne geçmek için kontrollü sürek avları devam ediyor

Tarım arazilerinde büyük zarara yol açan yaban domuzlarıyla mücadele sürüyor.  Bu kapsamda ilk 4 aylık dönemde 7  sürek avıdna toplam 61 yaban domuzu vuruldu. Av turizmi kapsamında da 87 yaban domuzu avlandı.   

Isparta’da tarzım arazilerine zarar veren , çiftçinin mahsulünü tüketen yaban  domuzlarına karşı mücadele sürüyor.

Hatırlanacağı üzere , İl Genel Meclisi’nde  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçe kaymakamlıkları ve İl Özel İdaresi koordinasyonunda ortak bir çalışma yürütülmesini kapsayan protokol kapsamında, avlanan her domuz kuyruğu başına 500 ila 750 TL ödeme yapılması kararlaştırılmıştı.

Yaban domuzlarının verdiği zararın önüne geçilmesi amacıyla  yılın ilk 4 ayında 7 sürek avı gerçekleştirildi. Bu organizasyonlarda  61 yaban domuzu etkisiz hale getirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, sadece sürek avı değil, av turizmi kapsamında da domuz avı organize edildiğini ve gelir sağlandığını söyledi

Çiftçilerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen yaban domuzu istilasının önüne geçmek için ilimizde mücadelenin devam edeceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanal32.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.