WHATSAPP İHBAR HATTI
Canlı Yayın Bant-1

En büyük halıyı dokudular

Dünya 27.03.2026 - 19:42, Güncelleme: 27.03.2026 - 19:42
 

En büyük halıyı dokudular

1 milyona yakın düğüm atılan halıda 12 farklı renk kullanıldı
Isparta Belediyesi Halı Atölyesinde bir ilk gerçekleşti.  Kentin en büyük halısı dokundu. 4 ayda tamamlanan, 10 metrekare büyüklüğündeki halıya yaklaşık 1 milyon düğüm atıldı.  O halının dokunuş hikayesini ve atölye çalışmalarını Belediye Halı Atölyesi Koordinatörü İhsan Akkuş, Kanal 32 Habere anlattı  Isparta halısının kültürel değerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Isparta Belediyesi tarafından, merkezi Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi olmak üzere farklı noktalarda halı atölyeleri açıldı   Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde Sosyal gelişmeyi Destek kapsamında kadınlara istihdam sağlamayı amaçlayan proje dahilinde açılan 5 halı atölyesinde halı dokunuyor.   Merkeze bağlı Bozanönü köyünde açılan atölyede, bir ilke imza atıldı.  Atölyede klasik ölçülerin dışına çıkılarak Isparta’da en fazla büyüklüğe sahip halı dokundu. 10 metrekare büyüklüğünde dokunmuş, ilk olma özelliğine sahip halıya 1 milyona yakın düğüm atıldı. 12 renkli desenden oluşan Anadolu motiflerinin işlendiği halı 3 kadın tarafından dokundu. Isparta Belediyesi Halı Atölyesi Koordinatörü Halı Sanatçısı İhsan Akkuş, yakın tarihte Isparta’da dokumuş olan en büyük halının 4 ay gibi bir sürede tamamlandığını duyurdu Başkan Başdeğirmen Öncülük Etti Isparta ve çevresinde ki en büyük dokuma halı üretim merkezi haline geldi  Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde açılan halı atölyelerinin şu anda Isparta ve çevresinde ki en büyük dokuma halı üretim merkezleri haline geldiğini kaydeden Akkuş, her türden halıyı dokuma kabiliyetine sahip oldukların söyledi.    
1 milyona yakın düğüm atılan halıda 12 farklı renk kullanıldı

Isparta Belediyesi Halı Atölyesinde bir ilk gerçekleşti.  Kentin en büyük halısı dokundu. 4 ayda tamamlanan, 10 metrekare büyüklüğündeki halıya yaklaşık 1 milyon düğüm atıldı.  O halının dokunuş hikayesini ve atölye çalışmalarını Belediye Halı Atölyesi Koordinatörü İhsan Akkuş, Kanal 32 Habere anlattı 

Isparta halısının kültürel değerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Isparta Belediyesi tarafından, merkezi Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi olmak üzere farklı noktalarda halı atölyeleri açıldı  

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde Sosyal gelişmeyi Destek kapsamında kadınlara istihdam sağlamayı amaçlayan proje dahilinde açılan 5 halı atölyesinde halı dokunuyor.   Merkeze bağlı Bozanönü köyünde açılan atölyede, bir ilke imza atıldı.  Atölyede klasik ölçülerin dışına çıkılarak Isparta’da en fazla büyüklüğe sahip halı dokundu.

10 metrekare büyüklüğünde dokunmuş, ilk olma özelliğine sahip halıya 1 milyona yakın düğüm atıldı. 12 renkli desenden oluşan Anadolu motiflerinin işlendiği halı 3 kadın tarafından dokundu.

Isparta Belediyesi Halı Atölyesi Koordinatörü Halı Sanatçısı İhsan Akkuş, yakın tarihte Isparta’da dokumuş olan en büyük halının 4 ay gibi bir sürede tamamlandığını duyurdu

Başkan Başdeğirmen Öncülük Etti

Isparta ve çevresinde ki en büyük dokuma halı üretim merkezi haline geldi 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde açılan halı atölyelerinin şu anda Isparta ve çevresinde ki en büyük dokuma halı üretim merkezleri haline geldiğini kaydeden Akkuş, her türden halıyı dokuma kabiliyetine sahip oldukların söyledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanal32.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.