WHATSAPP İHBAR HATTI
Canlı Yayın Bant-1

Sporla engelleri aşıyorlar

Dünya 22.06.2026 - 18:24, Güncelleme: 22.06.2026 - 18:24
 

Sporla engelleri aşıyorlar

Görme engelli sporcular başarıdan başarıya koşuyor
Isparta’da faaliyet gösteren Görme Engelli Spor Kulübü, engelli bireyleri sporla buluşturarak, onlara yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Kulüp Başkanı Mustafa Çokol,  amaçlarının hayata küsmüş engelli bireyleri yeniden hayata kazandırmak olduğunu söyledi.  Kanal 32 Haber, çeşitli spor dallarında  uğraş veren, özel sporculara mikrofon uzattı.  Zihinsel berraklık, düşük stres seviyesi, ve yaşam kalitesinin artışı… Sporun bu iyileştirici ve güçlendirici özelliği, insan vücudunun da en iyi ilacı. Görme engelli bireyler için ise spor,  değişim ve  farklı kazanımların elde edilmesi anlamı taşıyor Birçok bireyin hayata tutunmasının başlangıç hikayesinde sporun yer almasını sağlayan Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü de yaklaşık 4 yıldır 9 dalda sayısız başarılar yakalıyor. Kulüp faaliyetlerini anlatan Kulüp Başkanı Mustafa Çokol “Bizim amacımız hayata küsmüş bireylerimizi hayata ve topluma kazandırmaktır. Şu anda da 55 sporcumuzla mücadelemize devam ediyor” dedi. Kulübün hedeflerinin en büyük motivasyon olduğunu söyleyen Başkan Çokol, başarı sürecinde karşılaştıkları zorlukları da anlattı. Kulüp Başkanı Yardımcısı Alperen Aydemir de kulübün kurulma amacını anlatarak, spor dallarında hem kadın hem erkek takımlarda önemli dereceler elde edildiğini söyledi. Atletizm branşında yarışan Sedat Toksöz sosyalleşme, spor ve disiplinin dezavantajlı bireyler için faydalı olduğunu anlattı 3 yıldır goalball sporuyla ilgilenen Batuhan Gökçe de Kanal32 Haber aracılığı ile tüm engelli bireyleri spora davet etti.
Görme engelli sporcular başarıdan başarıya koşuyor

Isparta’da faaliyet gösteren Görme Engelli Spor Kulübü, engelli bireyleri sporla buluşturarak, onlara yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Kulüp Başkanı Mustafa Çokol,  amaçlarının hayata küsmüş engelli bireyleri yeniden hayata kazandırmak olduğunu söyledi.  Kanal 32 Haber, çeşitli spor dallarında  uğraş veren, özel sporculara mikrofon uzattı. 

Zihinsel berraklık, düşük stres seviyesi, ve yaşam kalitesinin artışı… Sporun bu iyileştirici ve güçlendirici özelliği, insan vücudunun da en iyi ilacı. Görme engelli bireyler için ise spor,  değişim ve  farklı kazanımların elde edilmesi anlamı taşıyor

Birçok bireyin hayata tutunmasının başlangıç hikayesinde sporun yer almasını sağlayan Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü de yaklaşık 4 yıldır 9 dalda sayısız başarılar yakalıyor.

Kulüp faaliyetlerini anlatan Kulüp Başkanı Mustafa Çokol “Bizim amacımız hayata küsmüş bireylerimizi hayata ve topluma kazandırmaktır. Şu anda da 55 sporcumuzla mücadelemize devam ediyor” dedi.

Kulübün hedeflerinin en büyük motivasyon olduğunu söyleyen Başkan Çokol, başarı sürecinde karşılaştıkları zorlukları da anlattı.

Kulüp Başkanı Yardımcısı Alperen Aydemir de kulübün kurulma amacını anlatarak, spor dallarında hem kadın hem erkek takımlarda önemli dereceler elde edildiğini söyledi.

Atletizm branşında yarışan Sedat Toksöz sosyalleşme, spor ve disiplinin dezavantajlı bireyler için faydalı olduğunu anlattı

3 yıldır goalball sporuyla ilgilenen Batuhan Gökçe de Kanal32 Haber aracılığı ile tüm engelli bireyleri spora davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanal32.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.